Gospodarskim savjetnicima u diplomatskim misijama predstavljene ulagačke mogućnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji

U sklopu 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, u suradnji Županije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, organiziran je posjet 40-tak gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama te predstavnika Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore, Nordijske komore i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uz djelatnike Ministarstva.

Gosti su svoj boravak u Koprivničko-križevačkoj županiji započeli na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, u petak, 9. studenoga, gdje su im predstavljene mogućnosti ulaganja na području Županije, s naglaskom na gradove Koprivnicu, Križevce i Đurđevac.

Okupljene je u ime domaćina pozdravila dekanica Visokog gospodarskog učilišta Marijana Ivanek-Martinčić, koja je govorila o povijesti i značaju samog Učilišta, a riječi dobrodošlice uputio je i župan Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo posjetom i interesom za županijsko gospodarstvo. Također je gostima pojasnio glavne gospodarske, demografske i kulturne karakteristike Županije, naglasivši kako su ovakvi posjeti izvrsna prilika za razvijanje suradnje i prijateljstava.

Župan je gostima ujedno poželio ugodan boravak na Sajmu, koji su nešto kasnije i obišli, a zatim su prezentacije o ulagačkim potencijalima održali Marina Šandor Krznarić u ime PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, član Gradskog vijeća Grada Đurđevca Ivan Juričić te Marija Podolski u ime Grada Križevaca.

Gosti su istaknuli iznimno zadovoljstvo prezentiranim te su već dogovoreni koraci za daljnju suradnju, prvenstveno između obrazovnih institucija, a prema podacima Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koje organizira ovakve promotivne posjete za sve hrvatske županije, iskazali su najveći interes dosad za upoznavanje županijskog gospodarstva i posjet Sajmu.

Delegaciju gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama čine predstavnici Albanije, Australije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Francuske, Grčke, Indije, Indonezije, Italije, Izraela, Kazahstana, Kine, Kosova, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Poljske, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španjolske, Turske i Ukrajine, a nakon otvorenja i obilaska Sajma, posjetili su tvrtku S.C. savjetovanje i usluge d.o.o. koja se nalazi u križevačkoj industrijskoj zoni te tvrtku Podravka d.d. u Koprivnici, kako bi se upoznali s njihovim djelatnostima.

Prezentacijama na Visokom gospodarskom učilištu prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnica Odjela za stručne studije VGU-a Marcela Andreata-Koren, direktori tvrtki, predsjednici uprava tvrtki i predstavnici gospodarstvenika, županijski pročelnici Melita Ivančić, Darko Masnec i Marijan Štimac te ostali suradnici.

Služba ureda župana