Godišnja skupština udruge „Peski-Art Đurđevac“

U prostoru društvenog doma „Mladen Markač“ u Đurđevcu u utorak 5.ožujka održana je redovita godišnja skupština udruge „Peski-Art Đurđevac“ kojoj je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Na Skupštini je predsjednik udruge Franjo Mihočka podnio iscrpno izvješće o radu udruge u 2018. godini u kojem je prezentirano bogatstvo rada i aktivnosti udruge. Prethodna godina ocijenjena je kao najuspješnija od kad je udruga osnovana, a između ostalog  istaknuta su dva najznačajnija uspjeha – nagrada za najuspješniju udrugu u Republici Hrvatskoj na 34.susretima likovnih stvaratelja Hrvatskoga Sabora Kulture u Slavonskom Brodu i nagrada za najuspješniju udrugu na 5. međunarodnoj izložbi minijatura u Popovači gdje su sudjelovali izlagači iz 17 zemalja sa 4 kontinenta.

Osim tih aktivnosti udruga je u 2018. odradila još preko 20 značajnih aktivnosti diljem Hrvatske i inozemstva, a među najznačajnijima su izvorni projekti udruge 6. likovna radionica „Peski-Art Đurđevac“ sa svečanom priredbom „Podravina svojemu generalu“, izložba pisanica „Uskrsu ususret 2018.“ i izložba božićnih jaslica „Božiću ususret 2018.“, kao i priredba „Peščani svojemu Gradu“ koju udruga tradicionalno za Picokijadu priređuje u suradnji sa Mjesnim odborom Peski i udrugama i kreativnim pojedincima kvarta Peski.

Nakon usvojenih izvješća, Skupštini su se obratili gosti, gdje je potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić pohvalila rad i aktivnost udruge, a njene aktivnosti ocijenila kao značajne za promoviranje kulturnih vrijednosti ne samo Grada nego i cijele Županije.

Na kraju Skupštine novim su članovima uručene članske iskaznice, nakon čega je uslijedilo druženje i razgledavanje štanda udruge s materijalima koji predstavljaju rad udruge i prikazuju bogatstvo aktivnosti kroz zahvalnice, priznanja, diplome, darovnice te kataloge izložbi.

Služba ureda župana