Glasajte za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo 2015. godine

Koprivničko-križevačka županija je na projekt Zlata vrijedan prijavila obiteljska poljoprivredna gospodarstva: Zadrugu Podolski, OPG Panić i obrt Jara, a kao mladu nadu PG Imbrišić.

Stručni žiri za izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG-a) za 2015. godinu iz projekta „Zlata vrijedan“ u uži krug izbora izabrao je obrt Jara Davora Miklošića iz Novigrada Podravskog, proizvođača raznih sorti voća. Obrt je osnovan 2001. godine, a bavi se proizvodnjom jabuka, višanja, trešanja, breskva i nektarina. Imaju 14360 sadnica jabuka, a uz jabuke imaju posađena i pokusna stabla trešanja, višanja i bresaka. Aktivno sudjeluju u radu Zajednice udruge voćara Koprivničko-križevačke županije, organiziraju stručna savjetovanja, stručne edukacije i brojne druge prezentacije iz područja voćarstva. Jedni su od začetnika Dana voća Koprivničko-križevačke županije.

Glasanje traje od 28. kolovoza do 8. rujna u 10 sati.

Informacije o načinu glasovanju možete pročitati na ovom linku.
Završna svečanost će se održati u petak 11. rujna u 19.30 sati na OPG-u Skelin na kojoj će biti proglašena i tri najbolja OPG-a prema izboru stručnog žirija te najbolji OPG po izboru čitatelja Večernjaka.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.