Gimnazijski sportaši vratili se iz Poreča

Nakon predivnih triju dana četrdesetak koprivničkih gimnazijalaca zajedno sa svojim mentorima vratilo se s Državnoga prvenstva školskih sportskih društava koje se održalo u Poreču od 3. do 5. svibnja. Na državnu razinu prvenstva plasirali su se u čak 5 sportova (košarci, nogometu, badmintonu, stolnom tenisu i atletici). Važno je također napomenuti da je koprivnička gimnazija bila druga škola u Republici Hrvatskoj s najviše plasiranih učenika, a ispred njih je bila samo Športska gimnazija iz Zagreba.

Kako je natjecanje počelo u četvrtak ujutro, prvi na redu bili su košarka i nogomet. Gimnazijske košarkašice pokazale su se izuzetno dobre u prvoj utakmici pobijedivši Gimnaziju A.G. Matoša iz Đakova rezultatom 42:34, međutim u drugoj utakmici pobjedu je odnijela Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina rezultatom 58:54. Kako su s jednim porazom i jednom pobjedom bile druge u skupini, izborile su polufinale, a za to vrijeme u drugoj dvorani koprivnički nogometaši pospremali su loptu u protivničku mrežu bez ikakvih problema. Pobijedili su Komercijalno-trgovačku školu iz Splita rezultatom 4:2, a Tehničku školu iz Požege rezultatom 5:1.

Stolnotenisači i atletičarke natjecali su se u popodnevnim satima i osvojili dva peta mjesta, a jedini sport koji nismo mogli pratiti u Poreču bio je badminton. Badmintonaši su zajedno sa svojim mentorom u četvrtak otputovali u Umag i tamo osvojili 6. mjesto.

U petak ujutro na rasporedu su bile polufinalne i finalne utakmice košarke i nogometa, a kako nismo istovremeno mogli pratiti i košarku i nogomet, odlučili smo bodriti nogometaše. Košarkašice su osvojile 4. mjesto izgubivši od III. gimnazije iz Zagreba i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina. Naime, djevojkama su nedostajale tri ključne igračice koje su se zbog obveza u klubu morale vratiti u Koprivnicu pa je ekipa bila malo oslabljena. Nogometaši su za to vrijeme pokazali kako bez imalo muke mogu srušiti protivnika završivši utakmicu protiv Srednje škole Jelkovec iz Zagreba rezultatom 6:0. Iako su u svim utakmicama do finala pokazali svoju snagu, u finalu im je ipak nedostajalo malo sportske sreće. Izgubili su od Srednje škole iz Krapine rezultatom  2:1 te tako osvojili srebrnu medalju. S obzirom da je gimnazijskoj nogometnoj ekipi ovo prvi plasman na Državno prvenstvo, moramo ih pohvaliti da su ostvarili zavidan rezultat.

Čestitamo svim sportašima i sportašicama te njihovim mentorima na postignutim rezultatima!

 Simona Margetić, 4. c