Gimnazijski list FRANzine među deset najboljih u državi

Na 26. Državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017., koja je održana u Primoštenu od 22. do 24. ožujka, sudjelovalo je oko 300 učenika i mentora srednjih škola iz cijele Hrvatske. List koprivničke Gimnazije FRANzine, kao jedan od deset najboljih, pozvan je na Smotru, a predstavile su ga glavna urednica Vedrana Strmečki i voditeljica Novinarske grupe profesorica Nina Tadić.

Odlazak na LiDraNo za cijelu novinarsku skupinu predstavlja nagradu za trud i vrijeme koje uložimo u naš školski list, ali i dokaz da smo unaprijedili naš rad “, istaknula je Vedrana Strmečki.

Članovi državnog povjerenstva za školske listove posebno su pohvalili FRANzine i čestitali im na deset godina kontinuiranog objavljivanja te ga istaknuli kao primjer uspješnog bavljenja novinarstvom u srednjoj školi. Uredništvu je upućeno nekoliko korisnih savjeta, a tom su se prilikom upoznali i s načinom rada svojih kolega u drugim školama.

Sudionicima Smotre čestitao je i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te im zaželio da što prije krenu s pripremama za novi LiDraNo.

Vrijednu ekipu FRANzine-a čine Elena Baniček, Marko Benjak, Nicole Cikač, Magdalena Dedić, Monika Horvat, Edita Jurenec, Bartol Kekez, Mihael Kramarić, Karla Medenjak, Nikolina Mesić, Patricia Rašan, Paula Sočev, Ivan Sršić, Vedrana Strmečki i Ema Vorkapić, a magazin u digitalnom obliku možete pratiti na https://gimnazija-fgalovic.hr/.

Služba ureda župana