Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva odobrena bespovratna sredstva za provođenje projekta IMAGINE

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca potpisala je ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za provođenje projekta IMAGINE iz Erasmus+ programa.

Za provođenje ovog projekta Gimnaziji je odobreno 27.885,00 eura te je jedna od sedam škola u Republici Hrvatskoj kojoj je ovaj projekt odobren od ukupno 40 prijavljenih škola.

Projekt je usmjeren na promicanje tolerancije, jednakosti i ljudskih prava te će kroz dvije godine učenici zajedno sa svojim nastavnicima i članovima projektnog tima provoditi pedagoške radionice i blisko surađivati s udrugama i ostalim odgojnim ustanovama s područja županije.

S obzirom da su u projektu partneri škole iz Švedske, Italije, Francuske, Španjolske i Rumunjske, učenici će posjetom ovim školama imati priliku učiti o tuđoj kulturi i načinu života.

U projekt su uključeni: ravnateljica Gimnazije Nevenka Lončar, pedagoginja Jasna Horvat-Vlahović, profesori Dušanka Vergić, Irena Tišljar i Tomislav Ostojić te Ana Huzjak Kišivan kao koordinator projekta.

U učenički tim izabrano je devetnaestero učenika iz prvih, drugih i trećih razreda: Jan Fusić, Josipa Kadežabek, Ema Vlahović, Dominik Begić, Lucija Lenardić, Jurica Kanić, Dorian Mujić, Lea Putnik, Miljana Banjac, EnaRončević, Leonarda Karlovčan, Antonija Milinković, Sandra Spitek, Tena Picek, Lana Rončević, Klara Severić, Sara Rončević, Lorena Gašparić i David Islam, a cilj je uz pomoć sponzora omogućiti i većem broju učenika sudjelovanje u mobilnostima u zemlje partnere.

Služba ureda župana