Gimnazija “Fran Galović” uključena u projekt YEC

I ove školske godine koprivnički gimnazijalci dio su AISEC-ova projekta YEC.

Projekt YEC (Young Entrepreneurs in Croatia) edukacijski je project namijenjen ponajprije učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola osmišljen s ciljem da im praktično (u radionicama) prikaže razvijanje poslovnih ideja i omogući razvoj osnovnih socijalno-poduzetničkih vještina kako bi bili u korak sa svim promjenama i potrebama tržišta na području Republike Hrvatske.

Projekt je podijeljen u 6 tjedana i ukupno 6 radionica. Prvi tjedan inozemni praktikanti upoznaju učenike sa situacijom u svojim zemljama, kao i s njima samima. Nakon toga kreće ciklus od 5 radionica koji je rađen sukladno s 5 najvažnijih karakteristika koje bi socijalni poduzetnik trebao imati, a to su: društvena odgovornost, poduzetnički pogled, globalno razmišljanje i svijest o najvećim globalnim problemima, emocionalna inteligencija i proaktivnost.

Usporedno s radionicama, učenici se formiraju u timove i razvijaju neki proizvod ili uslugu koja je povezana s temom projekta pa je prezentiraju u sedmom tjednu projekta, čime ujedno i završava čitav ciklus. Najbolji project dobiva nagradu koju zajednički s praktikantima dodjeljuju partneri projekta.

Gimnazija Fran Galović