Gimnazija „Fran Galović“ proslavila 109. godina postojanja

Svečanim programom u dvorani Domoljub 30. travnja 2015. godine, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica proslavila je 109. godina postojanja, a u sklopu godišnjice održan je Dan otvorenih vrata kao i finale sportskih natjecanja. Svečanoj manifestaciji u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je zamjenik župana Ivan Pal.
Program Dana otvorenih vrata započeo je u prostorijama Gimnazije u organizaciji profesora i učenika koji su se uključili u raznovrsne sadržaje, a prisustvovali su mu brojni gosti te učenici osnovnih gradskih škola. Učenici su tijekom cijeloga dana programa pokazali različite vještine i ponovo potvrdili da su izvanredni fizičari, biolozi, kemičari, matematičari, povjesničari, pjevači, glumci, režiseri, slikari i sportaši. Svoj rad je kroz različite prezentacije predstavilo više sekcija koje djeluju u školi. U sportskoj dvorani, učenici Gimnazije odmjerili su snage u odbojci, badmintonu, nogometu, nakon čega su proglašeni pobjednici finala.
Svečana akademija započela je uvodnim obraćanjem ravnatelja Gimnazije Vjekoslava Robotića koji od svih uspjeha posebno istaknuo olimpijce iz fizike i astrofizike, međunarodne uspjehe na natjecanjima iz matematike, informatike i prirodoslovlja umjetnosti i sporta. „Zahvaljujem na podršci našem gradu Koprivnici, a posebno zahvaljujem našem osnivaču Koprivničko – križevačkoj županiji koja je u nama prepoznala pravog partnera za budućnost“ rekao je ravnatelj Robotić.
Okupljene je pozdravio i zamjenik Pal koji je tom prilikom čestitao učenicima i zaposlenicima na uloženom trudu i vremenu koje su izdvojili kako bi ostvarili uspješne rezultate.
„Drage učenice i učenici, drage kolegice i kolege čestitam vam 109. rođendan. Želim reći da ste dosegli razinu koja je bila u ovom gradu i županiji željena. Tome ste najviše doprinijeli Vi učenici i profesori te Vas molim da ustrajte u tome i dalje i ostanete u samom vrhu gimnazija u Hrvatskoj. Želim vam još puno uspjeha, a maturantima želim uspješne upise na fakultete“ istaknuo je zamjenik Pal.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.