Gimnazija „Dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac domaćin 25. Državnog natjecanja iz kemije

Gimnazija „Dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac domaćin je 25. Državnog natjecanja iz kemije pa je tim povodom u Domu kulture u Đurđevcu održano otvorenje natjecanja kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Natjecanje je službeno počelo jučer i trajat će do 21. travnja, a na njemu sudjeluje oko stotinjak učenika, mentora i nastavnika kemije u osnovnim i srednjim školama s područja cijele Republike Hrvatske.

Sve okupljene pozdravio je zamjenik Pal te ujedno poželio svim natjecateljima puno uspjeha na ovom natjecanju, a nekoliko riječi uputili su i predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog kemijskog društva, predsjednica Državnog povjerenstva za Natjecanje iz kemije osnovnih i srednjih škola te zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica.

Učenici i profesori đurđevačke gimnazije održali su i prigodan program tijekom otvorenja, a u sklopu natjecanja bit će održano nekoliko predavanja za mentore te će svi natjecatelji ići na izlet u razgledavanje Đurđevca.

Služba ureda župana

Izvor slika: djurdjevac.hr