General Mladen Markač posjetio Županiju

General je posebno sretan zbog županijskog priznanja koje je primio jer nagrada tamo gdje je doma je za njega nemjerljiva

Županiju je u ponedjeljak 15. travnja posjetio general Mladen Markač. On je na ovogodišnjoj svečanoj sjednici povodom Dana Županije proglašen za počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije, no samoj dodjeli priznanja nije mogao prisustvovati pa je priznanje u njegovo ime primio predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm. General Markač je stoga i osobno posjetio sjedište Županije, te se susreo s županom Darkom Korenom, njegovim zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom i predsjednicom Županijske skupštine Milicom Fuček.

U svom obraćanju prisutnima general se prisjetio svog ratnog puta i povijesnog konteksta u stvaranju hrvatske države, kao i godina koje je proveo u pritvoru Međunarodnog suda u Haagu. Kazao je kako se u najtežim trenutcima uzdao u vjeru, ta da je ustrajao i zbog brojnih pisama podrške koje je primao. General je posebno sretan zbog županijskog priznanja koje je primio jer nagrada tamo gdje je doma je za njega nemjerljiva.

Župan Koren generalu je uručio i zlatnik Svetog Marka, zaštitnika Županije, kao i sliku Ivana Generalića, poželjevši mu da još dugo bude ambasador Podravine i Prigorja.