Folkloraši oduševili mnogobrojnu koprivničku publiku

Zamjenik župana Ivan Pal i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač prisustvovali su jučer, 12. siječnja završnom koncertu polaznika ovogodišnje Zimske škole folklora. Na koncertu su polaznici pokazali što su naučili tijekom desetosatnog programa, a posjetitelji su tako mogli uživati u narodnim plesovima Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, područja Županje, Vinkovaca i Srijema, ali i u plesovima Hrvata koji žive u Vojvodini, Mađarskoj i Bosanskoj Posavini.

Zamjenik Pal tom je prigodom istaknuo kako je bitno čuvati tradiciju i pozvao organizatore da i sljedeće godine dođu ponovno u Koprivnicu održati Zimsku školu folklora.IMG_1837m

Svim okupljenima obratio se voditelj škole Andrija Ivančan te zahvalio polaznicima škole na velikom trudu i motiviranosti, kao i podršci Koprivničko-križevačke županije.

Zimska škola folklora počela je 3. siječnja, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika te okupila više od 130 sudionika iz Australije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije (Vojvodine), Švicarske i cijele Republike Hrvatske, od kojih je i veliki broj polaznika bio iz Udruga, članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko –križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.