Film učenika Osnovne škole Sveti Petar Orehovec osvojio tri nagrade

Na završnoj priredbi natječaja „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ film filmske grupe Osnovne škole Sveti Petar Orehovec pod nazivom „Okus doma, gost ACES-a“ osvojio je treću nagradu za film u kategoriji „Projekti u lokanoj zajednici“ uz podršku mentorice Stojanke Lesički.

Riječ je o natječaju posvećenom toleranciji kojeg organizira Forum za slobodu odgoja, a na koji je pristiglo ukupno 880 učeničkih radova. Iz ukupno 10  kategorija nagrađeno je 40 različitih radova, a svečana dodjela održana je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Prije ove nagrade Foruma za slobodu odgoja,  učenici iz Osnovne škole Sveti Petar Orehovec za isti su film dobili dvije nagrade u kategoriji reportaže na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Pored toga, učenici su ove godine bili uspješni u snimanu filmova pa su tako snimili ukupno tri filma, a sva tri bila su pozvana na neki od festivala dječjeg filmskog stvaralaštva. Igrani film „Novac“ bio je na Smotri hrvatskoga školskog filma, dokumentarni film „Šišmiš“ bio je  na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, a „Okus doma, gost  ACES-a“ uz već spomenute festivale bio je pozvan i na međunarodni  Dubrovnik film festival te  na bjelovarski Mali DOKUart.

Služba ureda župana