Europski tjedan u Križevcima

U Križevcima je  6. svibnja 2011.  održano niz aktivnosti posvećenih Europskom tjednu. Na trgu je održan EU info štand na kojem su podjeljeni promidžbeni materijali MVPEI-a. Građani su sa zanimanjem postavljali pitanja posebno glede trenutnih pregovora i najavljenog referenduma o ulasku u EU.

U Srednjoj gospodarskoj školi predstavljena je Izložba EU zastava, u obradi izložbe sudjelovali su učenici koji su istražili opisne dijelove zastava. Izložbu će pogledati i učenici drugih škola jer je Izložba otovrena do 11. svibnja 2011. godine.

Osnovna škola Ljudevita Modeca i ove godine je nizom svojih aktivnosti izradom plakata, postera, slika o našoj zemlji i zemljama EU, literalnim radovima te prezentacijama i edukativnim igrama istraživala zemlje EU.

U Fodrovcu je održano predavanje za Savjet mladih Općine Sveti Petar Orehovec. Održana su dva predavanja i to o Europskoj uniji  koje je održala Dubravka Smolić Vlaić i MVPEI-a i upoznavanje sa programom Mladi na djelu koje je održala  Ivana Zima iz Zaklade Zamah.