Europski tjedan 2.-10. svibnja

Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija i ove će godine nizom aktivnosti obilježiti “Europski tjedan 2.-10. svibnja” u sva tri grada Županije.Plan aktivnosti usmjeren je prvenstveno na informiranje građanstva o procesu europskih integracija, s osvrtom na aktualna kretanja Republike Hrvatske prema Europskoj uniji.U tom smjeru predlažemo da se i vi aktivno uključite u obilježavanje Europskog tjedna, prateći naše aktivnosti kroz Europski tjedan, ali ujedno stvarajući i vlastite kroz svoje publikacije i medije, pomoću kojih možete u najširem smislu približiti pojmove europskih integracija javnosti, aktualna kretanja RH prema EU i sva goruća pitanja koja se pojavljuju u tom procesu.Time bi se doprinijelo boljoj informiranosti najšire javnosti o europskim integracijama.

Prema utvrđenom ovogodišnjem hodogramu nadalje najavljujemo slijedeće aktivnosti koje je pripremio Županijski savjet za europske integracije:

  • TISKOVNA KONFERENCIJA u povodu Europskog tjedna održati će se u Koprivnici, 5. svibnja 2008. godine, Zrinski trg 6, s početkom u 11 sati, štand EU (ispred Gradske knjižnice “F. Galović”), dužnosnici Županije vas srdačno pozivaju da joj prisustvujete jer će biti detaljnije najavljeni svi događaji tijekom tjedna.
  • Podjela ECDL diploma u sklopu projekta E-KIDS učenicima od 8 do 12 godina i edukativna kazališna predstava o EU – Djevojčica i roda, u izvedbi Merkuri teatra i Dramskog studija Bjelovar, 5. svibnja 2008. kino Velebit Koprivnica 11,30 – 13,30 sati.
  • OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac provodi projekat razmjene učenika sa učenicima hrvatskog porijekla iz Hrvatske dopunske škole Stuttgart u Njemačkoj od 2. do 4. svibnja 2008. godine, slijedi uzvratni posjet đurđevačkih učenika u Njemačku u srpnju 2008, koji će financijski omogućiti ŽSEI i Koprivničko-križevačka županija.
  • ŠTANDOVI NA GLAVNIM GRADSKIM TRGOVIMA U VREMENU OD 10,00 – DO 12,00 SATI, ( Koprivnica 5. svibnja – trg i srednja i obrtnička škola, Đurđevac 8. svibnja – trg i gimnazija, Križevci 9. svibnja – trg i gimnazija).
  • “2008. – Europska godina međukulturnog dijaloga” Projekt “Kulturna raznolikost Koprivničko-križevačke županije”, predstavljanja različitih kultura: albanske, mađarske, talijanske, srpske. 7., 8., 9. svibnja 2008. godine, Gradska knjižnica i čitaonica «Fran Galović» Koprivnica i Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci.
  • DEBATA O EUROPSKOJ UNIJI, gimnazijalci gimnazija “dr. Ivana Kranjčeva” Đurđevac i “Frana Galovića” Koprivnica, 9. svibnja 2008. godine, Gimnazija “F. Galovića ” Koprivnica, 13,30 sati, ujedno i podjela pobjedničke i utješne nagrade ekipama koje sudjeluju.
  • “Ujedinjeni u različitosti” – izložba fotografija i predstavljanje ženskog vokalni ansambla “Đurđevčice” – organizatori izložbe su: Delegacija europske komisije u Republici Hrvatskoj, Fotografsko društvo “Koprivnica”, fotosekcija “Zum” OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” i Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije, otvorenje 9. svibnja 2008. 19,30 sati.
  • “Dani info-kioska”- tijekom cijelog europskog tjedna vršiti će se obuka za korištenje Internet info-kioska sa stranicama EU u gradskim knjižnicama u Križevcima, Đurđevcu i Koprivnici.
  • Istovremeno će sve tri gradske knjižnice tijekom cijelog tjedna izložiti knjige, publikacije i druge promidžbene materijale Ministarstva i vlastite iz fundusa knjižnica.
  • Tijekom 7 i 9 mjeseca prezentirati će se dva projekta koji će nositi pokroviteljstvo europskog tjedna tj. ŽSEI-a i to: projekt mladih – kulturni festival koji ugošćuje mlade iz Europskih zemalja koji tjedan dana rade kao volonteri na osmišljavanju i provođenju kulturnih projekata u Koprivnici i projekt mladih koji obrađuje temu dostupnosti informacija o EU glede informatizacije.