„Europa u mojoj školskoj torbi“

„Europa u mojoj školskoj torbi“ je naziv projekta učenika 4a razreda Osnovne škole A. N. Gostovinski Koprivnica i njihove učiteljice Suzane Hergotić.

Projekt imao je za  cilj upoznavanje i istraživanje posebnosti, zanimljivosti i znamenitosti europskih zemalja koje se pojavljuju kroz nastavne sadržaje hrvatskog jezika – lektira – čitanje europskih pisaca, glazbenu kulturu, likovnu kulturu, strane jezike – njemački i engleski jezik, prirodu i društvo.

Čitajući europske pisce Felixa Saltena (Austrija), Charlesa Perraulta (Francuska), Istvana Bekeffia (Mađarska), Ericha Kastnera (Njemačka), Ludwika Jerzy Kerna (Poljska) i Lewisa Carrolla (Ujedinjeno Kraljevstvo) učenici su u Knjižnici Fran Galović Koprivnica  istraživačkim radom preko interneta sa gđo. Danijelom Petrić knjižničarkom, koja je provela informatičko opismenjavanje, upoznali sa mnogim zanimljivim činjenicama, statističkim podacima, znamenitostima i posebnostima navedenih zemalja.

Ovo je bio pozitivan način usvajanja novih znanja o Europi, različitostima i posebnostima svake pojedine zemlje,stvorena je potreba o međusobnoj komunikaciji, povezivanju i uključivanju u EU, a sve je to ostvareno motivacijom učenika na učenje putem istraživanja, razvijanjem njihove želje za čitanjem, te usvajanjem novog načina učenja kroz suradničko učenje.

Vesna Pribeg