EU-referendum Vi odlučujete o pristupanju Europskoj uniji

Drage sugrađanke/dragi sugrađani,
Kako bismo vam olakšali pristup informacijama, te vam pomogli u stvaranju mišljenja i donošenju odluke prije referenduma, u ovoj rubrici ćete pronaći informativne materijale i linkove na Internet stranice na kojima ćete moći saznati informacije koje vas zanimaju.

EU-referendum

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić predstavila je 3. siječnja 2012. godine glavne elemente kampanje:

 

 

  • Transparentnost i dostupnost svih službenih dokumenata u vezi s pregovorima i članstvom Hrvatske u Europskoj uniji na internetskim stranicama Ministarstva, koji obuhvaćaju svu dokumentaciju u svih 6 godina pregovora.
  • Uključenost komercijalnih internetskih portala, sa svojim raspravama i intervjuima te poveznicama na internetske stranice Ministarstva.
  • Video-poruke hrvatskih političkih dužnosnika hrvatskim građanima, poljska poruka dobrodošlice i odgovor naših studenata, koje će se objavljivati na 4 nacionalne televizije, 17 lokalnih televizija, te u audio-verziji i na HR-mreži Hrvatskog radija i preko 80 lokalnih radijskih postaja. Elektronički mediji će u svojim programskim shemama također provoditi javne rasprave o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.
  • Informativni materijali i brošure koji će biti distribuirani svim kućanstvima („Sve što ste htjeli znati o Europskoj uniji“ u preko 2 milijuna primjeraka), te knjižnicama, školama, sindikatima, županijama, sveučilištima i političkim strankama („Što donosi članstvo u Europskoj uniji“, u 14 000 primjeraka).
  • POSJETITE  INFO TOČKE U KNJIŽNICAMA I ŽUPANIJI!
  • Info-telefon „Halo EU!“ (0800 622 622) gdje građani mogu dobiti odgovore na svoja pitanja.

Halo EU

Kampanja Ministarstva odvijati će se prvenstveno preko korištenja lokalnih medija, web stranica Županija i internetskih portala, kao prenositelja informacija.

Svi relevantni dokumenti nalaze se na internetskim stranicama ministarstva www.mvep.hr, a video spotovi na kanalu Ministarstva vanjskih i europskih poslova na YouTubeu.