Epidemiološko stanje na području županije stabilno, potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđen jedan novi slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o korisniku iz objekta za starije osobe  s područja općine Legrad koji je već ranije smješten u OB Koprivnica. Na bolničkom liječenju trenutno je 25 korisnika iz spomenutog objekata.

Na području Koprivničko-križevačke županije aktivno je 45 slučaja, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 264  slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 156  osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije