Epidemiološko stanje na području županije i dalje povoljno, nema novih slučajeva bolesti COVID-19

Stožer apelira na organizatore najavljenih glazbenih koncerata koji se na području županije planiraju održati ovog vikenda da striktno poštuju epidemiološke mjere te osiguraju sve potrebne uvjete koji su navedeni u Preporuci  za  sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom održavanja programa i manifestacija kako bi se izbjegla potencijalna pojava koronavirusa   

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije  nema novih slučajeva bolesti COVID-19. Svih 28 testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 108 slučaja bolesti COVID-19.

S obzirom da se tijekom vikenda očekuju veća okupljanja povodom proslave blagdana Velike Gospe Stožer podsjeća na preporuke HZJZ-a vezane za vjerska okupljanja te apelira na sve vjernike da se ponašaju odgovorno i savjesno, održavaju higijenski standard i potrebnu distancu, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te da u slučaju naznaka respiratornih poteškoća ili pojave bilo kakvih oblika zdravstvenih tegoba ne sudjeluju u proslavi vjerskog slavlja ili procesijama kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo i dalje te se time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Poštivanje i provođenje propisanih epidemioloških mjera, procedura i odluka Stožera civilne zaštite RH i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dužni su osigurati i organizatori najavljenih glazbenih koncerata koji se na području županije  planiraju održati ovog vikenda. Stožer apelira na organizatore da striktno poštuju mjere te osiguraju sve potrebne uvjete koji su navedeni u Preporuci  za  sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom  održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija kako bi se izbjegla potencijalna pojava koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije