Epidemiološko stanje na području županije dobro i bez promjena, nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19

S obzirom da su pred nama vjerski blagdani i potencijalna okupljanja većeg broja ljudi, apeliram na sve da se i dalje ponašaju odgovorno, drže distancu, dezinficiraju ruke i nose maske u zatvorenim prostorima. Podsjećam organizatore javnih okupljanja da su dužni pridržavati se odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju,  dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera - istaknuo je načelnik Ljubić

U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je rezimirano aktualno epidemiološko stanje na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izrazio je zadovoljstvo stabilnom epidemiološkom situacijom kazavši kako županija već dvanaesti  dan zaredom nema novih slučajeva bolesti COVID-19.

„Jako samo zadovoljni trenutnim stanjem jer na kućnom liječenju je samo jedna osoba s  aktivnim pozitivitetom na koronavirus kojoj će uskoro isteći propisan rok za liječenje. Ukoliko se nešto ne promijeni već sutra bi mogli biti županija bez koronavirusa, nadamo se da će se ovaj dobar trend zadržati te zahvaljujem svim našim sugrađanima što se pridržavaju epidemioloških mjera i uputa. S obzirom da su pred nama vjerski blagdani i potencijalna okupljanja većeg broja ljudi, apeliram na sve da se i dalje ponašaju odgovorno, drže distancu, dezinficiraju ruke i nose maske u zatvorenim prostorima. Podsjećam organizatore javnih okupljanja da su dužni pridržavati se odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju,  dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera“, istaknuo je načelnik Ljubić te dodao kako će sve nove odluke i upute s nacionalne razine biti odmah po objavi primijenjene na regionalnoj i lokalnoj razini.

Predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a predstavnici PU Koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica su dodali kako u proteklom razdoblju nisu zabilježena veća kršenja epidemioloških mjera te da će se tijekom vikenda nastaviti s  kontrolama u skladu s uputama i preporukama Nacionalnog stožera.

Na kraju koordinacije, Stožer je pozvao sve građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se nastavila povoljna epidemiološka situacija na području naše županije.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije