Energetska povelja županu Darku Korenu

U sklopu prve radionice projekta Sustavnog gospodarenja energijom, voditelj projekta Sustavnog gospodarenja energijom za SZ Hrvatsku, mr. sc. Vladimir Kalinski uručio je danas Energetsku povelju Koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu. Energetske povelje potpisali su predstavnici svih hrvatskih gradova i županija.

Županijsko poglavarstvo naše županije donijelo je odluku o provođenju projekta Sustavnog gospodarenja energijom u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) te financijskom pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Slijedom te odluke, UNDP organizira radionicu namijenjenu ravnateljima i tehničkom osoblju zgrada u županijskom vlasništvu na temu osnivanja registra javnih objekata.

Cilj projekta Sustavno gospodarenje energijom je kontinuirano poboljšanje energetske učinkovitosti te održivo upravljanje resursima na razini Koprivničko-križevačke županije. Ciljevi i svrha projekta biti će detaljnije predstavljeni svim polaznicima radionice, a tehničkom osoblju bit će detaljno objašnjeni i tehnički i energetski detalji koji će se tražiti u idućoj fazi projekta na nivou njihovih objekata.

Rezultat prikupljanja podataka za Registar je detaljan i sustavan popis svih objekata koji su u vlasništvu Koprivničko-križevačke županije ili su sa Županijom povezani. Nakon što prikupimo podatke pristupiti će se energetskim pregledima zgrada koji će dati prijedloge mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti, te obnove objekata.