Emanuel iz Gotalova jedan je od najkreativnijih učenika prvog razreda u Hrvatskoj

Učenik prvog razreda Područne škole Gotalovo Emanuel Obučina, pod mentorstvom učiteljice Violete Pranjić, osvojio je 1. mjesto na kreativnom likovnom natječaju „Volim mlijeko“ koji već sedmu godinu zaredom organizira Dukat.

Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja bila je krava Šara, a u iznimno velikoj konkurenciji od čak 6.112 pristiglih radova iz cijele Hrvatske pobjedu su odnijeli:
Emanuel Obučina, Marin Ferić iz OŠ Antuna Matije Reljkovića iz Bebrine, Petra Zec iz OŠ Vladimira Gortana iz Žminja te Lucija Savić iz OŠ Pirovac.

Njihove su zanimljive interpretacije krave Šare osvojile peteročlani stručni žiri, a njihovi će crteži tijekom prve polovice 2019. godine krasiti ograničeno izdanje pakiranja Dukat trajnog mlijeka. Također, njihovi crteži bit će otisnuti i na šalice koje su na dar dobili svi prijatelji iz razreda nagrađenih učenika.

Natječaj se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz podršku Ministarstva zdravlja te uz partnerstvo Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, gdje je i održana svečana dodjela nagrada.

Služba ureda župana