EKO-ETNO HRVATSKA 2008.

Zagrebački velesajam i Hrvatski farmer, već tradicionalno, u okviru Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma, koji se održava od 16.-21. rujna 2008. godine, kroz projekt «EKO-ETNO HRVATSKA» prezentiraju mogućnosti očuvanja i razvoja ruralnih područja, uz izložbu prepoznatljivih proizvoda i usluga tih područja. Uz navedeno izlagači promiču prirodnu i kulturnu baštinu tradicionalno prisutnu na selu, a prepoznatljivu u folkloru, etnografskim predmetima i rukotvorinama.
Koprivničko-križevačku županiju predstavlja ukupno 24 izlagača. Recimo da će ove godine izložbeni prostor naše Županije u cijelosti biti u znaku kukuruza. Uređenje je povjereno ambicioznim Svetojančanima koji će postaviti repliku svoje vodenice, jednu nedovršenu kuću od pletera i blata prekrivenu slamom, mali virjan (koš) i dvorište, potočić s ribama i most do vodenice. Na licu m jesta mljeti će se kukuruzno brašno, peći kukuruzna zlevanka i kruh i sve će to posjetitelji moći kupiti. Već tradicionalno, slikar Mijo Jaković iz Molvi demonstrirat će slikanje na staklu, a predstavit će se Tepka, Kupin, Vražja krv, Pomona, Pampa tea, uljara Hladnić, Pro-med, Tiko, Vias, Zvončić, Atelje Fluksi, Zvrk, Dem trade i OPG Kotur iz Koprivnice, Pograd, Vokšan i Terra iz Đurđevca, Kamiva iz Koprivničkog Ivanca, vinarija Koren iz Kloštra Podravskog, OG Pandur iz Kozarevca, PG Ila i OPG Fištrović iz Prugovca.
Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije je realizator projekta koji je u cijelosti financiran iz proračuna Koprivničko-križevačke županije.
Otvorenje Eko-etno je 16.09.2008.(utorak) u 12,00 sati. Dan naše županije na sajmu kada se predstavljamo prigodnim programom (velika martinjska špelancija i TS Kraluš) je subota 20.09.2008. u 14,00 sati na centralnoj pozornici.