Ekipa mladića Gimnazije „Fran Galović“ na Državnom prvenstvu u Dubrovniku osvojila broncu

Završnica Državnoga prvenstva u badmintonu za srednje škole održana je u Dubrovniku od 4. do 6. ožujka. Muška ekipa nastupila je u sastavu: Filip Cvek, Marko Borojević, Krsto Dominković i Adriano Slatina. Uz prolom oblaka i udare olujne bure počelo je natjecanje u grupama. Naša ekipa je ždrijebom smještena u grupu A s ekipama Rijeke i Jastrebarskog. Ekipa Jastrebarskog poznata nam je s prošlogodišnjega natjecanja te su naši dečki odnijeli glatku pobjedu 3:0. Nakon izvrsnog početka dogodio se pad koncentracije i trenutak nesigurnosti pa je uslijedio poraz od ekipe iz Rijeke 3:2. Tako su naši dečki grupnu fazu natjecanja završili na drugom mjestu. To je značilo da u polufinalu moramo snage odmjeriti s glavnim favoritom za pobjedu, ekipom u kojoj igra najbolji junior Hrvatske, Prvom gimnazijom iz Zagreba. Dobro smo poznavali tu ekipu s prošlog Prvenstva. Tada smo bili jedina momčad koja ih je uspjela pobijediti i uopće uzeti im bod. Meč je započeo žestokim okršajima singlova. Naš hrabri Marko, za kojeg smo svi navijali, pobijedio je na početku njihova Marka. Uslijedio je meč između našeg Filipa Cveka i Borne Drvodelića, najboljeg juniora Hrvatske. Borba je bila žestoka, vrlo izjednačena i napeta do samog kraja, kada je Bornino badmintonsko iskustvo prevagnulo pa je izjednačio rezultat. Do kraja su održane borbe parova i još dva singla. Nakon pet napetih mečeva, vrlo žustrog navijanja i puno prolivenog znoja Zagreb je odnio pobjedu 3:2. U drugom polufinalnom meču Rijeka je izgubila 3:2 od Dubrovnika. Tako smo u meču za treće mjesto dobili starog suparnika iz grupe i priliku za revanš.
Bitka za medalje i zatvaranje Prvenstva ostavljena je za zadnji dan. Tijekom večeri napravili smo analizu protivnika i razradili strategije za naš završni meč. Pokazalo se da smo dobro razradili taktiku jer smo se uspješno revanširali i na kraju pobijedili Rijeku rezultatom 3:1, a pobjednički meč između našeg Filipa Cveka i njihova najboljeg igrača Noe Poklepovića proglašen je mečem dana. U finalnom meču, Zagrebačka Prva gimnazija s lakoćom je porazila Dubrovnik 3:0.
Samo sudjelovanje na ovakvom natjecanju mogućnost je stjecanja novih iskustava i prijateljstava te je priznanje svakom igraču, a kada tome dodamo osvojenu medalju, zadovoljstvo je još veće.

Miroslav Samardžić, prof.