Edukativna tribina županijskog Savjeta za umirovljenike održana i u Đurđevcu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u utorak, 2. listopada Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u zgradi INA-e u Đurđevcu održao je tribinu pod nazivom „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“. Dan ranije tribina je održana u Koprivnici, u Domu za starije i nemoćne osobe, a kako bi se obuhvatili građani sva tri grada, u srijedu, 3. listopada održat će se i u Križevcima, u prostoru Udruge umirovljenika s početkom u 11 sati.

Sudionicima tribine uvodno se obratio predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar, koji je zahvalio umirovljenicima na odazivu, naglasivši kako je njihova generacija cijelog života ulagala u ovo društvo te zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život. Također je uputio zahvale Županiji na podršci Savjetu i njihovom programu kojim se želi podići kvaliteta života osoba starije životne dobi.

Tribini je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio Savjetu na organizaciji ovih edukativnih tribina te naglasio važnost suradnje po pitanju brige za umirovljenike i starije osobe.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak okupljenima je govorio o pravima iz sustava socijalne skrbi, informacije o mirovinskom sustavu i mirovinskoj reformi predstavio je predsjednik Pintar, a članica Županijske skupštine Robertina Zdjelar govorila je o mogućnostima informatičkog opismenjavanja starijih osoba u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja.

Služba ureda župana