Edukativna tribina županijskog Savjeta za umirovljenike održana i u Đurđevcu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, u četvrtak, 23. svibnja Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u zgradi INA-e u Đurđevcu održao je edukativnu tribinu pod nazivom „Uloga obitelji i društva u skrbi za starije osobe“.

Edukativne tribine održane su u sva tri županijska grada – uz Đurđevac, i u Koprivnici te u Križevcima, a sve kako bi se informiralo što više građana koji su pokazali velik interes za ovu temu.

U ime Županije, okupljene je na tribini u Đurđevcu pozdravila pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, zahvalivši Savjetu na organizaciji te naglasivši važnost suradnje po pitanju brige za umirovljenike i starije osobe.

Predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar, zahvalio je umirovljenicima na odazivu te istaknuo kako je njihova generacija cijelog života ulagala u ovo društvo te zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život. Također je uputio zahvale Županiji na podršci Savjetu i njihovim aktivnostima te poručio kako je potrebna suradnja svih institucija kako bi umirovljenici imali veću kvalitetu života.

Uz predsjednika Pintara, predavanje je održao i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, u sklopu kojeg je pojasnio kroz koje aktivnosti i programe Centar sudjeluje u rješavanju problema populacije treće životne dobi.

Služba ureda župana