Edukacija učenika PŠ Bakovčica

U utorak, 11. rujna, djelatnica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke Ivanka Vusić, u suradnji s Hrvatskom poštom i Filatelističkim društvom Koprivnica, održala je edukativno predavanje učenicima od 1. do 4. razreda Područne škole Bakovčica.

Tijekom edukativnog predavanja kroz slikovnicu „Sigurnost u prometu„ djeca su upoznata sa sigurnim prelaženjem preko kolnika, čemu služe zebra i semafor, kako prijeći preko željezničke pruge, zbog čega je važno koristiti sigurnosni pojas i autosjedalicu, kao i reflektirajuće materijale (prsluk, trake ili krijesnice), te čemu služi zaštitna kaciga. Kroz knjigu „Otkrivamo poštanske marke„ učenici su upoznati s poštanskim markicama, izgledom razglednica i kuverti, kao i važnosti adresiranja istih.

Na kraju edukacije predavačica Vusić djeci je uručila preventivni materijal Hrvatske pošte i Policijske uprave, a učitelj Područne škole Radovan Knežević istaknuo je dugogodišnju suradnju škole i Policijske postaje, podsjetivši kako su  prošle godine zajednički okitili božićno drvce Policijske postaje Koprivnica.

Služba ureda župana