Edukacija poljoprivrednih proizvođača za provođenje procjene rizika od kukuruzne zlatice na području općine Gola

Zavod za poljoprivrednu zoologiju Agronomskog fakulteta i područni odjel HZPSS-a Koprivničko-križevačke županije poziva na završni sastanak FFS grupe Gola i prezentaciju rezultata projekta “Edukacija poljoprivrednih proizvođača za provođenje procjene rizika od kukuruzne zlatice na području općine Gola“ koji će se održati 26. listopada 2009. godine u Goli u prostorijama stare škole ( Trg kardinala Stepinca b.b.) s početkom u 12.00 sati.

Cilj navedenog projekta, čiji je voditelj prof. dr.sc. Renata Bažok, je educirati poljoprivrednike o kukuruznoj zlatici, kako procijeniti rizik od kukuruzne zlatice za polja ponovljene sjetve kukuruza u narednoj godini te kako eventualne štete spriječiti prema načelima integrirane proizvodnje kukuruza.

Projekt se provodio tijekom ljetnih mjeseci 2009. godine kada su poljoprivrednici uključeni u tkz. “školu u polju¨, članovi FFS grupe Gola, uz pomoć voditelja škole u polju na svojim parcelama pratili ulov kukuruzne zlatice na žute ljepljive ploče. Na osnovu prikupljenih podataka procijenjen je rizik od kukuruzne zlatice za polja ponovljene sjetve kukuruza na području općine Gola.