E-škola kemije 4. puta u Križevcima

U subotu 23.5.2015. u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevcima po četvrti puta je gostovala E-škola kemije. Čak 103 učenika iz OŠ „Gradec“ iz Gradeca, OŠ „Đuro Ester“ iz Koprivnice, OŠ „Vladimir Nazor“ iz Križevaca, Srednje gospodarske škole iz Križevaca i škole domaćina Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci sa svojim nastavnicima sudjelovalo je u zanimljivim kemijskim radionicama.
Prije početka radionica sudionike je pozdravio ravnatelj Zoran Kovač izrazivši zadovoljstvo što je toliko puno učenika spremno u svoje slobodno vrijeme doći u školu i baviti se kemijom i poručio učenicima da mogu biti sretni što imaju tako dobre nastavnike koji također svoje slobodno vrijeme provode s njima.
E-škola kemije je projekt koji djeluje u okviru Hrvatskog prirodoslovnog društva i Hrvatskog kemijskog društva,a započet je davne 1996. godine kao mjesto susreta učenika i znanstvenika na Internetu. Nakon uspješnog virtualnog početka, E-škola kemije započinje i održavanje seminara i radionica za učenike i nastavnike po školama.
Ove radionice E-škole kemije prve su u nizu događanja u okviru centra izvrsnosti za biologiju i kemiju koji počinje s radom u Gimnaziji Ivana ZakmardijaDijankovečkoga Križevci s ciljem podizanja kvalitete nastave i brige o darovitoj i marljivoj djeci. Radionice su organizirali voditelj projekta doc. dr.sc. Nenad Judaš s Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i iz škole domaćina profesorica Gordana Pintarić-Kovač, a sve to uz financijsku pomoć Koprivničko-križevačke županije.

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci