Dvije osobe ozdravile od  bolesti COVID-19, potvrđena i tri nova slučaja zaraze

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon  pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba.

Dvije su osobe  proglašene zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku  na području županije je osam aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 205 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 58 osoba.

Stožer podsjeća kako se na području županije  i dalje obavlja nadzor primjene mjere samoizolacije, a u redovnom nadzoru u proteklih 48 sati službenici  PU Koprivničko-križevačke su zabilježili jedno kršenje propisane mjere.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije