Dvije osobe ozdravile, očekuju se nalazi testirani unazad 24 sata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako se očekuju 33 nalaza testiranih na SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata, a dobra je vijest da su dvije osobe proglašene zdravima. U ovom trenutku na području Županije aktivna su 26 slučaja oboljelih od COVIDA -19, a prema procjeni epidemiološke struke situacija je zadovoljavajuća. Od početka epidemije do danas ukupno je zabilježeno 138 osoba oboljelih od kornavirusa u Županiji.

Obzirom na povećani broj testiranih  na području Republike Hrvatske moguća su nešto duža čekanja na rezultate testova.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se i nadalje zadržala povoljna epidemiološka situacija.

Županijski Stožer posebno apelira na građane, posebno mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže se od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije