DVD Virje održalo 8. martinjski kup Dušana Koščića

Prošlog je vikenda u sklopu Martinjskih dana Općine Virje, Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje organiziralo tradicionalni 8. martinjski kup Dušana Koščića, natjecanje u brzom spajanju usisnog voda, u spomen na dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Virje Dušana Koščića. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Virje , Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i sponzora, a prisustvovao mu je zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Uz zamjenika Ljubića, otvaranju natjecanja prisustvovali su i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Virje Božo Kicivoj, obitelj Koščić, kontrolor natjecanja ispred Hrvatske vatrogasne zajednice Mladen Kanižaj, predsjednik komisije za natjecanja Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Antun Petric i predstavnik sponzora, tvrtke Vatropromet Split Ante Milišić.

Nakon uvodnih riječi predsjednika DVD-a Virje Dragutina Hatadija, odana je počast svim poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima i vatrogascima te je položen vijenac na grob Dušana Koščića. Prigodnim su se riječima obratili i zamjenik Ljubić te predsjednik Sanader, a natjecanje je svečano otvorio Zvonimir Koščić, unuk Dušana Koščića.

Na natjecanju su ukupno sudjelovale 54 ekipe, a ove je godine po drugi put organizirano i natjecanje mladeži u spajanju usisnog voda promjera 75 mm.

U kategoriji muške mladeži ostvareni su sljedeći plasmani:

 1. DVD Ostrna
 2. DVD Kozarevac
 3. DVD Virje

Kategorija ženske mladeži:

 1. DVD Đakovo
 2. DVD Kozarevac
 3. DVD Gornje Bazje

Muška A kategorija:

 1. DVD Andrilovec
 2. DVD Bešlinec
 3. DVD Kašina

Ženska A kategorija:

 1. DVD Kašina
 2. DVD Virje
 3. DVD Nova Gradiška

Muška B kategorija:

 1. DVD Strmec Bukevski
 2. DVD Ribnica
 3. DVD Daruvar

Ženska B kategorija:

 1. DVD Bedekovčina
 2. DVD Leskovec
 3. DVD Virovitica

Kategorija JVP B

 1. JVP Šibenik
 2. JVP Đurđevac

Nakon regularnog dijela natjecanja održan je superkup u muškoj kategoriji s najboljih osam vremena te ženski superkup s najboljih osam ženskih vremena.
Ostvareni rezultati u super kupu kod muških:

 1. DVD Andrilovec
 2. DVD Bešlinec
 3. DVD Kašina

Skuperkup žene:

 1. DVD Kašina
 2. DVD Bedekovčina
 3. DVD Virje

Prvoplasirane ekipe super kupa osvojile su novčanu nagradu od 700 kuna, a ukupnim pobjednikom natjecanja s najboljim vremenom proglašen je DVD Andrilovec, koji je drugu godinu za redom osvojio veliki prijelazni pehar. U sklopu natjecanja organizirano je i natjecanje u vezanju usisnog voda gdje su snage odmjerili muški i ženski natjecatelji. U ženskoj kategoriji statuu i novčanu nagradu osvojila Martina Peharec iz DVD-a Zaprešić, a u muškoj kategoriji statuu i novčanu nagradu osvojio je Kristijan Karas.

Služba ureda župana