DVD Virje održalo 139. izbornu godišnju Skupštinu

U prostorijama Vatrogasnog doma u Virju danas je Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje održalo 139. redovnu izbornu godišnju Skupštinu kojoj su nazočili i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijele  Hrvatske, a podršku radu Društva pružili su župan Darko Koren, načelnik općine Virje Mirko Perok, predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Ivan Matosović, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Ivan Golubić, zapovjednik JVP grada Đurđevca Marijan Kicivoj te ostali uvaženi gosti.

Skupštinu je otvorio predsjednik Drago Hatadi, a nakon usvajanja Dnevnog reda tajnik Velimir Sobota podnio je Izvješće o radu Društva za 2016. godinu pri čemu je istaknuta uloga vatrogasaca kao nezaobilaznog čimbenika društvenog života na području Općine. Govoreći o organizacijskom ustroju samog Društva istaknuta je dobra opremljenost tehnikom i ljudstvom, a puno napora ulaže se  i u pomlađivanje Društva i edukaciji aktivnog članstva. Članovi Društva sudjelovali su na županijskom, državnom natjecanju te drugim natjecanjima vatrogasaca diljem zemlje te uspješno organizirali 6. martinjski kup Dušana Košića kao i obilježavanje sv. Florijana.

Podnijeto je i financijsko izvješće, izvješće nadzornog odbora i verifikacijske komisije koja su jednoglasno prihvaćena. Voditelj limene glazbe DVD-a Željko Brodarić podnio je izvješće o aktivnostima limene glazbe u 2016. godini koja je obilježila sva događanja od općinskog, školskog i vatrogasnog značaja istaknuo je voditelj Brodarić. Plasman na 30. jubilarni susret puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom izboren je preko županijskog natjecanja puhačkih orkestara, bilo je ovo treće po redu državno natjecanje na kojem su članovi limene glazbe sudjelovali te najavio nekoliko nastupa između ostaloga i nastup na koncertu „Od Županije samo najbolje“ koji se održava u sklopu obilježavanja Dana Koprivničko – križevačke županije.

Župan Darko Koren o radu DVD-a Virje kazao je da je ono posebno, a o čijem radu svjedoče izvješća, rezultati, nagrade i priznanja koje je ovo Društvo u ovoj bogatoj povijesti ostvarilo. Čestitajući rukovodstvu koje je i nadalje dobilo povjerenje uvjeren da će se ovakav rad i nastaviti, župan se osvrnuo na dubok pečat u vatrogastvu koje je virovsko društvo ostavilo što potvrđuje prisutnost vatrogasaca iz cijele domovine.

Nakon usvajanja svih izvješća izabrano je novo staro rukovodstvo koje će voditi Društvo u sljedeće četiri godine u sastavu: Drago Hatadi za predsjednika, Goran Matoničkin za dopredsjednika, Saša Gregar za zapovjednika, Mladen Jakopović za zamjenika zapovjednika, Velimir Sobota za tajnika i Štefica Baruškin za blagajnicu.

Služba ureda župana