DVD Novigrad Podravski obilježilo 140. godišnjicu osnutka

Brojni gosti okupili su se prošlog vikenda na dvodnevnoj proslavi 140. obljetnice postojanja i uspješnog djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novigrad Podravski, među kojima i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Prvog dana svečanost je započela misom u župnoj crkvi Rastanka Sv. Apostola koju je predvodio župnik Ljuban Škraba, a zatim su u Vatrogasnom domu održana uručena priznanja za 31 člana DVD-a, i to šest brončanih plamenica, sedam brončanih medalja, deset spomenica za 10 godina aktivnosti i osam spomenica za 20 godina aktivnosti. Sve navedeno uručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Novigrad Podravski Josip Krajačić, a zatim je održana degustacija pekarskih proizvoda, kolača i domaćih vina. Ujedno je u čast 140 godina postojanja DVD-a Novigrad Podravski u zrak pušteno 140 lampiona.

Drugog dana, u sklopu proslave upriličen je svečani mimohod koji je predvodio zapovjednik DVD-a Goran Veršić, dok je goste na svečanoj sjednici dočekao predsjednik DVD-a Dražen Paligač. Svojom nazočnošću proslavu su uveličali i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, ujedno i izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice, načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, članica Europarlamenta Marijana Petir, zapovjednik JVP Koprivnica Marijan Kicivoj, načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, pripadnici 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava te mnogobrojni gosti i prijatelji.

Zamjenik Ljubić u svom je obraćanju čestitao vatrogascima na ovoj važnoj obljetnici, pohvalio je njihovu profesionalnost i spremnost na pomoć te im zaželio mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju i što manje intervencija.

U završnom dijelu svečanosti ponovno su dodijeljena priznanja i nagrade koja su uručili Marijan Kicivoj i Goran Matoničkin, te je tako deset vatrogasaca primilo srebrne medalje, 14 spomenice za 30 godina aktivnosti, trojica spomenice za 40 godina aktivnosti, petorica vatrogasaca spomenice za 50 godina aktivnosti te dvojica zlatne medalje. Spomenicu vatrogasni veteran i spomenicu za 60 godina aktivnosti primio je Ivica Grekšić.

Predsjednik Matoničkin DVD-u Novigrad Podravski uručio je Zlatnu plaketu  Hrvatske vatrogasne zajednice te plaketu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, kao i Odluku o donaciji od 12.000 kuna. Po završetku svečane sjednice, proslava je nastavljena uz prigodni domjenak, kojemu su prisustvovali i sudionici 32. Susreta Novigrada.

Služba ureda župana