DVD Novaki Ravenski ove godine slavi 85. godina postojanja

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novaki Ravenski prošlog su vikenda održali redovnu godišnju skupštinu, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

DVD Novaki Ravenski osnovan je 12. travnja 1933. godine i od tog datuma djeluje ponajprije na području mjesta Novaki Ravenski, ali i u sklopu Požarnog odreda Raven te Vatrogasne zajednice Grada Križevaca.

U sklopu godišnje skupštine izvješća su predstavile tajnica DVD-a Marina Lauš, blagajnica Mirela Sobota, predsjednik Nadzornog odbora Ivica Palijan, predsjednik DVD-a Siniša Premrl te zapovjednik Goran Ružić. Sva izvješća su usvojena jednoglasno, a istaknuto je kako DVD broji 108 članova koji u svom radu postižu odlične rezultate. U prošloj godini radilo se na poslovima unutarnjeg i vanjskog uređenju Doma, a ove se godine planira nastaviti s preventivnim aktivnostima.

Okupljenima su se obratili pročelnik Masnec, koji je pohvalio aktivnosti Društva i najavio daljnju podršku Županije, predsjednik VZG Križevaca Ivan Mužić, pomoćnik zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Križevaca Mario Martinčević te predstavnici DVD-a Samobor, Vrbovec i Gradec, a proslavi su prisustvovali i brojni drugi gosti, uključujući gradonačelnika Križevaca Maria Rajna. Na kraju skupštine dodijeljene su diplome članovima DVD-a za dugogodišnji dobrovoljni rad u Društvu.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: www.prigorski.hr