DVD Legrad proslavio 132. godišnjicu svog postojanja i rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Legrad održalo je prošlog vikenda 132. redovnu godišnju skupštinu koju je otvorio predsjednik Društva Vladimir Piškor te ujedno pozdravio sve prisutne, a zapovjednik Društva Darko Piškor prezentirao je izvještaj o radu u prošloj godini. U izvješću je zapovjednik istaknuo kako u prošloj godini nije bilo požara nego samo šest tehničkih intervencija na ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija, a članovi su sudjelovali u odrađivanju mnogobrojnih zadaća, vježbi i osposobljavanja. Zapovjednik Piškor osvrnuo se u izvješću i na migrante te istaknuo kako je Društvo sudjelovalo u osiguranju prelaska migranata na željezničkoj stanici Botovo te pružilo tehničku pomoć u osvjetljavanju puta prema granici. Dobrovoljno vatrogasno društvo Legrad u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Općine Legrad opremilo se dodatnom vatrogasnom opremom, a uskoro se očekuje i potpuno popunjenje opreme, zaključio je zapovjednik Piškor. Na Skupštini je podneseno financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora, a predstavljen je plan rada i financijski plan za 2017. godinu koji su članovi društva jednoglasno prihvatili.

Sve prisutne pozdravio je Stjepan Behin, županijski stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja te zahvalio Društvu za besprijekoran rad u zbrinjavanju migranata. Dodao je kako Društvo ima dobro razrađen sustav preventivnih aktivnosti te da u svom radu imaju veliku podršku Županije.

Ivan Pečarić, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-Križevačke županije uručio je Diplomu o stjecanju čina vatrogasnog časnika Josipu Kefelji, dok je Vlado Kovaček, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Legrad uručio spomenice za desetogodišnji uspješan rad čak šestorici članova DVD-a.

Skupštini su prisustvovali i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, predsjednica Vijeća Općine Legrad Snježana Kuzmić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić, inspektor za vatrogastvo Državne uprave za zaštitu i spašavanje Stjepan Lončar te 29 prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društva iz pet županija.

Služba ureda župana