DVD Kalinovac proslavio 120. rođendan

Prošle nedjelje pod pokroviteljstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Općine Kalinovac održana je svečanost u povodu 120. obljetnice osnutka DVD- a Kalinovac.
U prepunoj dvorani Općine Kalinovac svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici, dobrovoljna vatrogasna društva iz cijele Županije, gosti iz Slovenije, a organizaciju svečanosti pomogli su Udruga žena Kalnovčice, članovi KUD-a Grgur Karlovčan i Lovačko društvo Kalinovac, kako je istaknuo predsjednik DVD- a Kalinovac Mijo Sobota.
Načelnik Općine Kalinovac, Branko Sobota u pozdravnom obraćanju istaknuo je kako je Općina prepoznala i podržava rada Društva kao jedan od temeljnih društava koje djeluju na području Općine.
Predstavnik Vatrogasne zajednice Županije gospodin Ivan Golubić pohvalio je rad Županije i županijskih dužnosnika koji su i ove godine prepoznali važnost i rad društava na području Županije te osigurali potrebna financijska sredstva.
Zamjenik Župana, Darko Sobota u ime Župana i Koprivničko – križevačke županije naglasio je suradnju sa Vatrogasnom zajednicom jednom od ponajboljih s obzirom na važnost i vrijednost rada dobrovoljnih društava.
Prijateljstvo sa Prostvoljnim gasilskim društvom Posredo iz Slovenije, predsjednik Mijo Sobota potvrdio je potpisivanjem Povelje o prijateljstvu.
Za kraj svečanosti prikazan je film „Na Florijanovo“ koji su snimili članovi DVD-a kako bi promovirali vatrogastvo, te se na taj način okušali u još jednom izazovu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: Siniša Milašinović