DVD Gola proslavilo 125 godina rada i postojanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gola prošlog je vikenda u Vatrogasnom domu u Goli proslavilo 125 godina rada i postojanja.

Proslava je započela odlaskom po predsjednika Društva ujedno i pokrovitelja proslave Krešimira Talana, a nastavljena je Svetom misom u crkvi Sveta Tri Kralja u Goli.

Središnji dio proslave bila je svečana sjednica kojoj je pored domaćina prisustvovao i županijski stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin. U svom obraćanju zahvalio je DVD-u Goli na suradnji i pohvalio rad njihovih vatrogasaca nakon čega se prigodnim riječima obratio i predsjednik Društva Talan koji je prisutne upoznao sa dosadašnjim radom Društva te o daljnjim planovima.

Čestitke Društvu uputio je i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Slavko Lakuš nakon čega je županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan zahvalio na dobrom odazivu i interesu članova za osposobljavanje za vatrogasna zanimanja te čestitao obljetnicu rada.

Prigodne riječi i čestitke uputili su i pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja Koprivnica Ivan Kramarić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković te načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović koji je ujedno na kraju sjednice uručio i vatrogasne spomenice povodom deset i četrdeset godina rada u Društvu te uvjerenja o osposobljenosti za časnika 1. klase, brončane vatrogasne medalje te brončane vatrogasne plamenice.

Povodom desete obljetnice rada vatrogasnu spomenicu dobili su Ivan Lukčin i Luka Lukčin, a za četrdeset godina Alojzije Pavešić, Stanislav Salaj te Ivan Salaj. Nadalje, uvjerenje o osposobljenosti za časnika 1. klase primili su Romeo Blažeković, Leonardo Živković, Luka Lukčin, Budimir Lozanov i Marijan Golubić, a brončane vatrogasne medalje Marko Premec, Ivan Varga, Ivica Koščak, Alojz Grotić, Mladen Bogadi te Jura Švegović dok su Alen Kičinbaći, Vedran Novaković, Ivan Živković, Ivan Lukčin, Mario Šestak i Josip Repalust primili brončane vatrogasne plamenice.

Služba ureda župana