DVD Domaje i narednih pet godina vodit će predsjednik Alen Radić i zapovjednik Dejan Ban

U nedjelju, 27. lipnja 2021. godine u Društvenom domu u Domajima održana je 64. izborno-izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Domaji. Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Domaji Alen Radić otvorio je skupštinu te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim braniteljima i vatrogascima. Pozdravio je nazočne članove DVD-a, kao i ugledne goste: predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Sokolovac Zlatka Blažica, načelnika Općine Sokolvac Vladu Bakšaja, Udrugu žena ”Ciklame”  i izvjestitelja VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimira Juratovića.

Nakon što je izabrano radno voditeljstvo i sva radna tijela skupštine podnesena su izvješća prema kojima se može vidjeti kako je Društvo jedno od najaktivnijih u Općini Sokolovac, sudjeluju na svim intervencijama na području Općine, radili su na spremištu, pomagali u obnovi doma, a u suradnji s Stožerom civilne zaštite Općine Sokolovac odradili  su mnoge zadače vezane za pandemiju izazvanu korona virusom. Sva izvješća za 2020. godinu usvojena su jednoglasno.

Potom su članovi skupštine razriješili dosadašnja tijela upravljanja i sprovedeni su izbori za novo vodstvo, Upravni i Nadzorni odbor. Predsjednik kandidacijske komisije Siniša Vadla pročitao je predložene kandidate. Članovi Skupštine jednoglasno su potvrdili novo vodstvo DVD-a na mandat od pet godina u sastavu: predsjednik Alen Radić, zapovjednik Dejan Ban, tajnik Miroslav Kovaček, blagajnik Bolto Talan,  zamjenik predsjednika Zlatko Kučina, zamjenik zapovjednika Darko Latin, kao i članovi Upravni odbor u sastavu Josip Čakija, Dražen Bakšaj i Nenad Hum.

Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su Damir Radić, Siniša Vadla i Danijel Piljak, a za voditelja mladeži izabran je Luka Bakšaj a za spremištara Valentino Dvekar. Prijedloga Plana rada za 2021.godinu kao i prijedlog Financijskog plana prihoda i rashoda za 2021. godinu pročitao je predsjednik Alen Radić.

Plan rada za 2021. godinu je veoma ambiciozan i  obuhvaća: rad na završetku spremišta, liječničke preglede za operativne članove, nabavu neophodne opreme, rad s pomlatkom i mladeži, učešće na vatrogasnim natjecanjima  s pomlatkom i mladeži, organizacija operativnog vatrogasnog natjecanja, edukaciju i usavršavanje članstva…
Financijskim planom za 2021. godinu planiran je prihod u iznosu od 91.000,00 kuna. Skupština je jednoglasno prihvatila sve prijedloge za 2021. godinu.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili općinski načelnik Vlado Bakšaj koji je pohvalio rad Društva te predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic. Po završetku službenog dijela skupštine, načelnik Bakšaj obišao je spremište na kojem je odrađen veliki dio poslova.

 

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović