DVD-a Križevci održao svoju 145. redovnu skupštinu

U hotelu Kalnik u Križevcima prošlog je vikenda održana 145. redovita godišnja sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križevci, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin. Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Ivan Matosović.

O bogatoj povijesti križevačkog vatrogastva i djelovanja Društva godina govorila je tajnica Ivana Ružić, a sva su izvješća usvojena jednoglasno. Iz Plana rada za 2019. godinu vidljivo je da će Društvo raditi na nabavi neophodne opreme, uređenju prostorija za što kvalitetniji rad, sudjelovati na natjecanjima i vježbama, poticati rad s podmlatkom i mladeži, raditi na edukaciji i obrazovanju članova i slično. Članovi skupštine jednoglasno su donijeli odluku o izboru Božice Kranjec za novu članicu Nadzornog odbora.

Zamjenik Ljubić kazao je kako se malo društava u Hrvatskoj može pohvaliti s bogatom tradicijom te dodao: „Vatrogasci su kroz povijest bili nosioci protupožarne zaštite, ali i društvenog života. Čestitam vam svima, a posebno čestitam mladeži zbog koje se DVD Križevci ne trebaju bojati za svoju budućnost.“

Na svečanosti su dodijeljene prigodne zahvalnice zaslužnim  suradnicima, sponzorima i donatorima koji društvo podupiru u njegovom radu. Tako je dodijeljeno 19 spomenica članovima društva za višedesetljetni humani rad u vatrogastvu, a Ivan Matosović, Slavko Gotić, Vladimir Huzjak, Zvonimir Ružić, Mladen Vrbančić, Zdenko Vidaković i Damir Špoljar primili su spomenice za 50 godina.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krešimir Juratović