DVD-a Koprivnica održao svoju 145. redovnu godišnju skupštinu

U Društvenom domu u Herešinu održana je 145. redovita godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Nikola Sočev, a prisustvovali su i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, predstavnici JVP Križevaca i JVP Koprivnice, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, delegacije 34 dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Hrvatske te delegacija pobratimskog društva Domžale-Mesto iz Slovenije, kao i Udruga žena Herešin.

Osvrt na bogatu povijest koprivničkog vatrogastva te nastanak i humano djelovanje društva kroz 145 godina pročitala je Dragana Palfi Topalović, a zatim su usvojena i izvješća za 2018. i 2019. godinu.

Na Skupštini su dodijeljena i mnogobrojna uvjerenja, priznanja i odlikovanja. Uvjerenje o završenom osposobljavanju za zvanje vatrogasca I klase primilo je troje članova, uvjerenje o završenom osposobljavanju za zvanje vatrogasni časnik I klase 8 članova i uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa” primila su dva člana društva. Spomenicu za 10 godina provedenih u vatrogastvu primio je jedan član, a za 20 godina dva člana. Brončanu vatrogasnu medalju primilo je 12, srebrnu tri te zlatnu također tri člana. Brončanu vatrogasnu plamenicu primilo je 14 članova, srebrnu jedan član, kao i zlatnu. Spomenicu vatrogasni veteran primili su Ivan Krleža i Zvonko Galešić, a Društvo je dodijelilo 18 plaketa i 23 zahvalnice zaslužnim članovima, suradnicima, sponzorima i donatorima. Ujedno je dodijeljeno 14 prigodnih kipića vatrogasca ekipi ženske mladeži i njihovim voditeljima, radi sudjelovanja na državnom vatrogasnom natjecanju.

Članovi skupštine društva zatim su jednoglasno donijeli odluku da se 15 novih članova primi u članstvo DVD-a Koprivnica.

Zamjenik Ljubić uputio je pozdrave i čestitke vrijednim vatrogascima DVD-a Koprivnica na svim postignutim rezultatima.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krešimir Juratović