Đurđica Trbus nova je predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije jučer, 15. veljače, u Domu mladih u Koprivnici održalo je izbornu skupštinu za novi mandat 2021. do 2025. godine. Za predsjednicu županijskog DCK izabrana je Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci u četiri mandata, od 2005. godine, članica Skupštine i Odbora DCK Koprivničko-križevačke županije te članica Skupštine GDCK Križevci u četiri mandata.

Za dvoje potpredsjednika izabrani su Dubravka Jaković, dosadašnja predsjednica DCK Koprivničko-križevačke županije i nova predsjednica GDCK Đurđevac te Vjekoslav Štimac, predsjednik i član Odbora GDCK Koprivnica. Uz njih, u Odbor DCK Koprivničko-križevačke županije izabrani su Ljiljana Šajatović Ivanković, Anica Desnica, Zvonimir Šašek, Stjepan Lončar, Franjo Husinec, Darko Masnec, Marina Perica i Nevenka Lončar, a za članove Nadzornog Odbora Branka Cuki, Zdravko Pomper i Mihaela Lončar.  Za zastupnika u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva i kandidata za Glavni odbor HCK izabrana je Đurđica Trbus.

Sjednicu je otvorila dosadašnja predsjednica Dubravka Jaković te su članovi Skupštine minutom šutnje odali počast nedavno preminulom prvom predsjedniku županijskog DCK Nikoli Novoselu.

Nakon što je jednoglasno izabrana za predsjednicu, Đurđica Trbus zahvalila je svima na izboru te predstavila programsku orijentaciju za četverogodišnje razdoblje 2021.-2025.

Skupštini je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je u svom obraćanju okupljenima istaknuo važnost županijskog DCK te im zahvalio na suradnji i humanitarnom djelovanju, dodavši kako je riječ o ljudima velikog srca koji žele, mogu i znaju pomoći kada je to potrebno. Ujedno je zahvalio dosadašnjoj predsjednici Jaković i svim suradicima na predanom djelovanju te je, uz čestitke, novoizabranoj predsjednici Trbus i zastupnicima novog saziva poželio uspješan rad.

Dosadašnja predsjednica Dubravka Jaković zahvalila je svima na suradnji u svoja dva mandata, naglasivši kako je bila ponosna predsjednica jednog od najuspješnijih županijskih društava Crvenog križa u Hrvatskoj. Među aktivnostima, izdvojila je djelovanje županijskog interventnog tima čiji su članovi uvijek bili među prvima koji su pomagali na područjima pogođenima prirodnim katastrofama, ali i tijekom migrantske krize. Također je spomenula važnost upoznavanja djece i mladih s humanitarnim djelovanjem, uz poruku kako sve vrijedno nastaje iz ljubavi i odanosti prema ljudima.

Na kraju sjednice, ravnateljica Adela Sočev dosadašnjoj je predsjednici Jaković uručila prigodni poklon, u znak zahvalnosti za predani rad i humanitarno djelovanje u osam godina mandata.

Uz izbor novog predsjedništva i zastupnika, na Skupštini je usvojeno i Izvješće o radu te Financijsko izvješće za 2020. godinu.

 

Služba ureda župana