Đurđevačka strukovna škola predstavila prvi Erasmus+ projekt „SIMPLE“

U prostorima Strukovne škole Đurđevac održana je početna konferencija na kojoj je predstavljen prvi Erasmus+ projekt koji je škola dobila pod nazivom „Skills in IT and Mechatronics Practical Learning“ – skraćeno „SIMPLE“.

Konferenciji je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek koja je svima uključenima poželjela uspješnu provedbu projekta, a obratili su se i ravnatelj škole Darko Špoljar te gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Voditelj projekta Branko Pleadin predstavio je detalje projekta, čiji je nositelj Strukovna škola Đurđevac, a vrijedan je 55.524 eura. Partnerske ustanove su Spojena škola Detva (Slovačka), Šolski centar Velenje (Slovenija), Euromind projects Sevilla (Španjolska) te Istituto di Istruzione Superiore „Bettino Padovano“ Senigallia (Italija). U planu je provedba inozemne stručne prakse za zanimanja tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku te CNC operater, kao i stručno usavršavanje nastavnika, a projekt traje do 30. lipnja 2019. godine.

Služba ureda župana