Državna tajnica Tihana Kraljić i župan Darko Koren posjetili Fugaplast

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić i župan Darko Koren u srijedu, 18. kolovoza, obišli su proizvodne prostore tvrtke Fugaplast d.o.o. u Goli. Na čelu ove tvrtke koja se bavi proizvodnjom ekstrudiranih profila za građevinarstvo i izradom PVC stolarije nalazi se Zvonka Kovač, dobitnica ovogodišnjeg priznanja za najuspješniju ženu poduzetnicu na nivou Hrvatske. Obilasku su se pridružili saborski zastupnik i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, te ravnateljica Razvojne agencije PORA-e Melita Birčić.

U svojem obraćanju novinarima i gostima Zvonka Kovač je pojasnila kako je Fugaplast većinom orijentiran na izvoz i stalni rast, a to ne bi bilo moguće da nema razumijevanja lokalne sredine i ministarstva. Fugaplast je ušao i u novu infrastrukturnu investiciju vrijednu 4 milijuna kuna, želeći dovršiti nove proizvodne hale koje će im omogućiti bolju operativnost i znatno podići standard proizvodnje.

Župan Koren pohvalio je zalaganje ove iznimno uspješne poduzetnice, te kazao da djelovanje Fugaplasta pokazuje da i manje sredine imaju resurse za pokretanje gospodarskih projekata. Cilj Županije i jest poticanje ravnomjernog razvoja svih sredina kroz poticanje poduzetništva i proizvodnje. „Ne treba zaboraviti i da je Gola sigurno u prednosti jer se nalazi na važnom tranzitnom smjeru prema Mađarskoj te će se njen razvoj još više ubrzati ulaskom Hrvatske u EU. Drago mi je da je ovu nagradu dobila poduzetnica s područja naše Županije jer to dokazuje da se radišnost isplati.“ – rekao je Koren.

Državna tajnica Tihana Kraljić čestitala je Zvonki Kovač na nagradi, te spomenula kako je puno projekata prijavljeno upravo u segmentu ženskog poduzetništva. Prošle godine su potpore ministarstva za to područje poduzetništva realizirane u visini od 4,5 milijuna kuna, a planira se da će to ove godine biti čak 6 milijuna. – „Važno je stalno isticati primjere dobre prakse, a Fugaplast d.o.o. to sigurno je. Ne treba zaboraviti da smo prije nekoliko tjedana u Koprivničkom Ivancu potpisali ugovor o ulaganju u poduzetničke zone vrijedan 6 milijuna kuna te da time stvaramo okružje u kojem mogu stasati buduće ovako uspješne tvrtke. Cilj mi je da kroz moj odjel u ovu Županiju 2010. godine dođe barem 10 milijuna kuna raznih potpora i to planiram svakako ostvariti.“ – komentirala je Tihana Kraljić nakon obilaska i razgledavanja proizvodnih pogona Fugaplasta.