Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu održalo Medijski dan u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu održalo je 21. siječnja u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec Medijski dan u sklopu projekta „Djeca medija za medijsku pismenost“.

Na Medijskom danu učenici svih razreda mogli su slušati predavanja o videoigrama i njihovom utjecaju, sigurnosti na internetu, nasilju putem novih medija, crtanim filmovima, medijskom prikazu ljepote i oglašavanju u medijima. Predsjednik Društva profesor Danijel Labaš, održao je predavanje na temu „Obitelj i izazovi novih medija“ namijenjeno učiteljima škole te Vijeće roditelja.

Cilj Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu je poboljšati medijsku i komunikacijsku kulturu građana Republike Hrvatske, a ovim projektom žele djecu poučiti pozitivnim i negativnim stranama medija te učitelje i roditelje upozoriti na važnost medijskog odgoja.

Uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta projekt „Djeca medija za medijsku pismenost“ provoditi će se od siječnja do kraja kolovoza 2016. godine u osam županija i gradu Zagrebu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.