Društvo Dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskih željeznica Koprivnica održalo redovnu Skupštinu

Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskih željeznica Koprivnica održalo je svoju redovnu Skupštinu na kojoj je obilježeno 50 godina organiziranog dobrovoljnog davanja krvi u Hrvatskim željeznicama Koprivnica.

Osim darivatelja, Skupštini su se odazvali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, , ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa te Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, potpredsjednica županijskog Društva Crvenog križa Ljiljana Šajatović Ivanković te predstavnici Grada Koprivnice.

Izvješće o radu podnio je predsjednik Zdenko Vulić koji je naglasio doprinos darivatelja iz Hrvatskih željeznica u prikupljanju doza krvi, a okupljenima se obratio i Velimir Rokić, dugogodišnji dobrovolji darivatelj krvi, član Kluba 100 i jedan od pokretača organiziranog darivanja krvi u HŽ-u, koji se prisjetio prvih akcija dobrovoljnog darivanja prije pola stoljeća. Darivatelje je pozdravila i ravnateljica Sočev, koja je zahvalila svima koji su se odazvali na akcije darivanja krvi i na taj način doprinijeli da se u 11 mjeseci 2018. godine prikupilo 5214 doza krvi. I svi ostali gosti u svojim su govorima izrazili veliku zahvalu svim darivateljima koji nesebično daruju dio sebe za spas drugoga.

Podijeljena su i priznanja za jubilarni broj davanja krvi: za 40 davanja – Jembrek Renato, Gojković Neven i Smetiško Hrvoje, za 30 davanja – Sočev Ivor, Ciler Renato, Ferenčak Ivica i Muktić Trpimir, za 20 davanja – Jurković Darko te za prvo davanje Nino Zember.

Služba ureda župana

Izvor fotografija:hck-koprivnica.hr