Drugog dana gospodarskog sajma u Londonu predstavljeni potencijali prehrambenog i turističkog sektora sjeverozapada Hrvatske

Drugog dana gospodarskog sajma Going global Live u Londonu na kojem su gospodarske i turističke potencijale predstavili Koprivničko-križevačka županija i četiri partnerske županije iz sjeverozapadne Hrvatske, održana je prezentacija o potencijalima prehrambenog sektora pod nazivom “We love great food. Do you?” koju je predstavio izvršni direktor za zapadnu Europu i prekomorska tržišta Podravke Marko Marić. Tema ekološke proizvodnje u regiji zdrave hrane u kojoj veliku pozornost ima i sinergija Podravke s lokalnim proizvođačima, izazvala je značajan interes, a kao što je naglašeno tijekom prezentacije, mogućnosti za ulaganja u taj sektor su uistinu velika.

Župan Darko Koren iskazao je zadovoljstvo ostvarenim na Sajmu kazavši kako se gospodarski i turistički potencijal sjeverozapadne Hrvatske predstavio u najboljem svjetlu.

Jako smo zadovoljni sa Sajmom i načinom na koji smo predstavili naših pet županija.  U ova dva dana iskazan je velik interes za hrvatski paviljon što se vidjelo prema broju posjetitelja koje je zanimalo kakve su mogućnosti i što to kontinentalna Hrvatska ima za ponuditi u poduzetničkom i turističkom segmentu. Još jednom zahvaljujem tvrtki Podravka koja je kao naš najjači gospodarski subjekt ponovo pokazala da se radi o snažnoj internacionalnoj kompaniji  prepoznatoj na svjetskoj razini te koliko je važna, ne samo u okvirima naše županije već i cijele Hrvatske. Na Sajmu su ostvareni i brojni kontakti s predstavnicima gospodarskih institucija te potencijalnim investitorima i vjerujem kako će svih pet županija imati koristi u budućnosti jer smo jasno pokazali kako smo spremni za investitore“, kazao je župan Koren.

Turističke potencijale sjeverozapadne Hrvatske  drugog dana Sajma posjetiteljima su kroz prezentaciju „Back to future – can the tourism sector make it?“  približili zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša te direktor Turističkog ureda Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Izložbeni prostor pet županija posjetila je i direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu Darija Reić s kojom je župan Koren  porazgovarao o turističkim potencijalima Koprivničko-križevačke županije te o projektu Pisanica od srca koja dugi niz godina  uspješno diljem svijeta promovira hrvatsku naivnu umjetnost. Župan i direktorica Reić razmotrili su i mogućnosti postavljanja pisanice u Londonu za što je iskazan obostran interes.

Delegacije pet županija koje su predvodili župani, složile su se kako je Sajam u potpunosti opravdao očekivanja te kako je prostor sjeverozapadne Hrvatske prepoznat kao poželjno mjesto za investitore. Spomenimo i kako su ostvareni kontakti s londonskom Gospodarskom komorom te kako su organizatori već sada uputili poziv da hrvatski paviljon bude prisutan na Sajmu i iduće godine.

Služba ureda župana