Drugo polugodište započinje 18. siječnja – učenici nižih razreda osnovnih škola i maturanti nastavu će pohađati uživo, a svi ostali online putem

Nakon što je razmotrena cjelokupna epidemiološka situacija na području Republike Hrvatske u kontekstu održavanja nastave u osnovnim i srednjim školama te su održane konzultacije ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s osnivačima škola, kao i konzultacije unutar Hrvatske zajednice županija s predsjednikom Goranom Paukom, župan Darko Koren na današnjoj je konferenciji za medije izvijestio kako je prihvaćen prijedlog da nastavu uživo pohađaju samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola i učenici četvrtih razreda srednjih škola, dok će ju svi ostali pratiti online putem. Drugo polugodište započinje 18. siječnja.

Župan je napomenuo kako je plan da se nastava uživo uskladi s razdobljem trajanja epidemioloških mjera do 31. siječnja te dodao: „Zbog manjeg broja učenika koji pohađaju nastavu uživo, školama će biti lakše organizirati njihov boravak u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, dok će nama biti dodatni izazov osiguravanje prijevoza učenika. Unatoč tome, smatram kako je to dobar prijedlog i moram izraziti veliko zadovoljstvo suradnjom i komunikacijom s ministrom Fuchsom. Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u izvanrednim okolnostima kako bi se zaštitilo zdravlje učenika, učitelja i nastavnika, ostalih djelatnika i njihovih obitelji te vjerujemo kako će ovakav način provođenja nastave značajno utjecati na smanjenje širenja koronavirusa.“

Župan je ujedno zahvalio svim dionicima obrazovnog sustava na razumijevanju i konstruktivnoj suradnji, dodavši kako će održavanje nastave, kao i dosad, biti uspješno organizirano na najvišoj razini.

Prema informacijama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, preporuka nacionalnog Stožera civilne zaštite je da se školska natjecanja odgode na nekoliko tjedana, za koje će se vrijeme, zahvaljujući i cijepljenjima, moći steći povoljna epidemiološka situacija. Učitelji i nastavnici nalaze se u drugoj prioritetnoj skupini osoba koje se trebaju cijepiti, a nakon toga će se nastava prilagođavati preporučenim epidemiološkim mjerama.

 

Služba ureda župana