Druga smjena Županijskog interventnog tima u Slavonskom Brodu

Druga smjena Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije nalazi se u Slavonskom Brodu, u Tranzitnom centru gdje su potpora aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa u izbjegličkoj krizi.

U drugoj su smjeni volonteri, educirani članovi ŽIT-a Zvonimir Šašek i Robert Vulić iz Koprivnice, Miljenko Jagodić i Davor Japec iz Križevaca te zaposlenik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Kristijan Kolarek. Petero volontera prvi puta je boravilo u Slavonskom Brodu od 2. do 8. siječnja, a druga smjena je počela 22. siječnja te će trajati do 29. siječnja. U Tranzitnom centru u Slavonskom Brodu, volonteri rade u Službi traženja te u mobilnim timovima na prihvatu i otpremi izbjeglica, pomažu pri podjeli odjeće, obuće i prehrambenih proizvoda te vode. Kako su u noćnim smjenama, rad su im otežavale izuzetno niske temperature proteklih dana, no volontere to nije spriječilo da četvorica iz prve smjene, odrade i drugu jednotjednu smjenu u Slavonskom Brodu. Nakon što su 29 dana radili na zbrinjavanju izbjeglica na području Botova tijekom rujna i listopada prošle godine, prema odluci Hrvatskog Crvenog križa, Županijski interventni tim od siječnja je uključen u raspored za ispomoć u Slavonskom Brodu, a od 22. veljače kreće i treća smjena.

Hvala našim volonterima koji su spremni pomoći u svakom trenutku bez obzira na okolnosti, poručuju iz Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.