Druga koprivnička Mathema okupila preko tisuću školaraca iz cijele Hrvatske

Najveće ekipno natjecanje iz matematike u Hrvatskoj – Mathema, po drugi je put otvorena u Koprivnici u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara.

Natjecanje je okupilo 1100 učenika osnovnih škola i 250 učenika srednjih škola iz 16 županija diljem Hrvatske, a cilj je poticanje logičkog razmišljanja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Domaćin natjecanja je Osnovna škola „Braća Radić“, a svečanom je otvorenju prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal, koji je zahvalio organizatorima, djeci i mentorima na uloženom trudu, ujedno im poželjevši izvrsne rezultate i dobru zabavu.

Osim zamjenika Pala, okupljenima su se obratili ravnatelj škole Krešo Grgac, predsjednica Udruge Mara Grašić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te viša savjetnica za matematiku u Agenciji za odgoj i obrazovanje Mirjana Konosić.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa, natjecatelji su prionuli na rješavanje zadataka, osnovnoškolci u školi Braće Radić, a srednjoškolci u Gimnaziji „Fran Galović“, dok se rezultati natjecanja očekuju u popodnevnim satima. Nakon završetka Matheme, učenici će razgledati izložbu „Matematika u svakodnevnom životu“ u Muzeju grada Koprivnice.

Služba ureda župana