Druga faza projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“

U sklopu projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ 13 energetskih savjetnika završilo je s prvom fazom educiranja kućanstava.

Ovog tjedna, energetski savjetnici krenut će s drugom fazom projekta odnosno instaliranjem paketa štedne opreme u kućanstvima, a sve ukućane će dodatno educirati o štednji energije i vode. Ovisno o potrebama kućanstava, postavit će se LED žarulje, gumene brtve za prozore i vrata, štedni perlatori, štedne tuš slušalice i razvodni kabeli.

Ovim projektom ostvarit će se uštede i do 500 kuna godišnje, a u proteklih mjesec dana energetski savjetnici povezali su se i s gerontodomaćicama s kojima su za njihovih redovitih posjeta kućanstvima provodili energetska savjetovanja.

Iz Ureda za gospodarenje energijom Grada Križevaca poručuju kako je ostao još mali broj slobodnih mjesta za prijave, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem telefona 048/628-942 ili prijavom putem obrasca na web stranici http://www.energetski-savjetnici.net/

Nositelj ovog projekta je Koprivničko-križevačka županije, a partneri u projektu su Grad Križevci, Pučko otvoreno učilište, Zavod za zapošljavanje i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj.

Služba ureda župana

Izvor slike: krizevci.hr